dijous, de novembre 30, 2023

LA MÀGIA DE LES LLETRES




Imatge d'internet: peabody Library- Baltimore

La màgia de les lletres

Vaig somniar que se m’havia fet de nit a la biblioteca. Havien apagat les llums i havien tancat la porta. No quedava ningú. De sobte tot aquell espai de silenci va  començar a moure’s. D’aquelles fileres de llibres tancats i ben ordenats s’anaven escampant les lletres. Mentre unes s’estiraven com si acabessin de fer la migdiada, les altres volaven per l’espai.  Aviat el cel de la  biblioteca es va convertir en una nuvolada.  I els núvols es van convertir en galàxies. 

Les lletres es relacionaven unes amb les altres i  tot descobrint les possibilitats que tenien en moure’s, construïen converses tan diferents que  desbordaven la imaginació de qualsevol déu creador. 

Quan al final de la nit tornaven a omplir les pàgines blanques del seus llibre ja havien viscut  una vida diferent.

A partir d’aquell somni,  miro amb agraïment aquell univers de lletres que tenim a l’abast. Volums carregats de coneixement i també  llibres humils que els pots deixar a mig llegir, que els tanques i  no s’enfaden. Sento per  les biblioteques  un gran respecte,  el mateix que experimento  quan entro  en un museu, en una universitat  o en una catedral. 

Maria Aladern - Cornèlia Abril