divendres, de desembre 08, 2023

L'ESTACIÓ COMEDIANTA

 



Imatge de Google

És temps de tardor. La més histriònica i presumida de les estacions.

Arriba tard i, sense contemplacions, fa fora al germà estiu que recull els trastets i marxa fent-li un petó condescendent.

Es passeja amb un seguici de núvols prenyats de pluja i uns quants vents de companyia, escampant bellesa i mort a parts iguals. Converteix el bosc en un cementiri transitori d’ànimes vegetals, encatifat de vermellosos cadàvers secs.

De tant en tant convida  l’amic sol a esmorzar, i si la senyora està d’humor, passen el dia plegats jugant a fet i amagar, però si alguna cosa la pertorba, es transforma de tal manera que ell s’estima més escampar la boira i deixar-la sola amb les seves dèries. Ja arribarà el germà hivern, molt més entenimentat i, com cada any, la consolarà i convencerà perquè agafi unes bones vacances que la posin fora d’òrbita durant una bona temporada.

Ara, però, és el seu moment estel·lar. Protagonitza de nou la tragicomèdia on difunts, castanyes, bolets, docents descansats, criatures revifades i pares alleujats comparteixen paper amb la gran diva de les estacions. Gaudiu de l’espectacle!

Eva Ariza per Cornèlia Abril