dissabte, de desembre 23, 2023

Balanç del 2023- Bones Festes!

 Gairebé sense adonar-nos-en, ha passat un any i tornem a ser a les portes de Nadal. 

Al nostre voltant el món continua amb la seva voràgine a tots els nivells:

Gent que treballa, gent que no té feina, gent malalta, gent sana, persones bones, persones egoistes, persones que saben del mal i que fan servir els seus coneixements per enfonsar tot allò amb què havíem conviscut, potser equivocadament, potser de bona fe, no ho sabem, però mentrestant, s'enriqueixen cada vegada més.

A l'altra banda, persones que saben què és el bé i que l'exerceixen. La majoria d'aquestes passa desapercebuda , perquè inexplicablement, el mal sol ser més atractiu i carismàtic que el bé.

Persones amb moltes coses a dir, que no les diuen, perquè no troben els camins adequats, o que el mateix sistema s'encarrega de vetar-los-els. Persones amb res a dir, a qui se'ls donen els micròfons i se'ls posen catifes vermelles. De vegades, massa sovint, només venen fum.

Això és el que tots tenim al nostre voltant. La roda continua girant i no podem —o no sabem— com aturar-la.

Cornèlia Abril, durant tot aquest temps,  ha anat fent la seva feina. És la tònica habitual, a través de les autores que la configuren. 

Escrivim des d'aquest raconet nostre, la casa que us oferim sempre, però especialment cada setmana, amb històries curtes, o més llargues, de vegades amb pensaments, de vegades amb imatges. I sabem el que fem i el que volem.

Participem, com a activistes culturals, en trobades de dones i homes que tenen inquietuds culturals.

Aquest any 2023,

—Vam ser convidades per un grup de dones, el grup Garba, d'Agramunt.  El dia 1 d'abril ens vam trobar a l'Espai Guinovart, per explicar qui és i què fa Cornèlia Abril. 

Hi vam presentar el nostre quart llibre, Marques de trinxera, que havíem confegit en temps de pandèmia, i ens vam fer ressò de les ganes de continuar sempre endavant. Una vetllada inoblidable, amb un bon intercanvi cultural. 

—Hem editat i publicat un llibre que recull els microrelats que ja hem compartit al blog amb tots vosaltres.

—Hem acabat el nostre cinquè llibre, i ara ens trobem en aquella fase tan interessant, de posar-lo a punt, per poder-lo presentar a la primavera.

—I hem fet reunions de feina, hem fet intercanvi de temes que ens interessen a totes, i ens hem enriquit entre nosaltres, a través de la sola idea d'aquest intercanvi, a través de l'escriptura i de la sororitat. 


I així continuarem! BONES FESTES I MOLT BON ANY 2024!