HE D'ANAR-ME'N


He d'anar-me'n


Cornèlia abril i l'ànima apassionada

- M. Montserrat Medalla

Llicenciada en Història de l’Art, logopeda i psicopedagoga. 
Des dels 18 anys, m’he dedicat, per vocació, al món de l’ensenyament. M’agrada dir que escric des que tenia ús de raó. He publicat columnes d’opinió al Diari de Girona. He participat en diversos reculls de relats, així com en una novel·la col·lectiva, un experiment amb gent de les terres de l’Ebre. L’any 2008 vaig quedar finalista dels premis Recull, de Blanes. L’any 2013 vaig ser presidenta de l’ARC (Associació de Relataires en Català). El 2014 vaig publicar un recull de relats, el primer en solitari: Dones de vidre.

El seu blog: Desde el meu mar

Cornèlia Abril i l'ànima reflexiva 

- Matilde Nuri i Espona
Autodidacta en la formació com a escriptora: aquest tret li atorga a l’escriptura, en el meu cas, un ritme de treball lent i un munt de plaers afegits. He publicat contes infantils il·lustrats, Weby i Picuà, dos reculls de poesia, A tall d’aigua i Cordes, i una novel·la, Rojo Flamingo. Ara treballo en la part final d’una novel·la i d’un recull de poesia. Trobo que escriure és un privilegi.

El seu blog: ...i escaig


Cornèlia Abril i l'ànima gormanda  

- Sílvia Armangué
Sóc biòloga i treballo d’analista en la prevenció del càncer femení. Tinc marit i dos fills, molt estimats. Vaig néixer molt cansada, però ja em vaig refent. Llegir i estar-me en la natura m’ajuden en la convalescència. Em fascinen la vida dels animals, el bon menjar i dormir. He participat amb contes, poemes i dibuixos en una desena de llibres d’autoria compartida. L’any 2013 em van donar el primer premi de contes curts de l’ARC (Associació de Relataires en Català) amb el relat «Greix», publicat al llibre Pecats capitals (7+1), i el mateix any vaig guanyar el V Certamen de Poesia Paraules a Icària amb el llibre Estats del metall, editat per Edicions Saragossa.Cornèlia Abril i l'ànima felina 


- Pepa Bagaria
Sóc diplomada en Biblioteconomia per la Universitat de Barcelona. Treballo com a bibliotecària a l’Hemeroteca de la Biblioteca de Catalunya. Les revistes són la meva professió i la meva passió. Per aquesta raó, també he comissariat diversesexposicions sobre el tema a la mateixa Biblioteca. Entre 2001 i 2011, vaig col·laborar com a documentalista amb l’escriptor Chufo Llorens per a tres de les seves novel·les històriques, entre elles Et donaré la terra, un dels best-sellers dels darrers anys. De totes les característiques que un escriptor pot arribar a tenir, de moment de ben segur ja n’acompleixo una. Una que comparteixo amb molts d’ells: l’amor pels gats.

Cornèlia Abril i l'ànima primitiva 


- Maria Cirera


Sóc traductora de formació. He publicat diversos relats en reculls col·lectius. En el camp de les lletres no m’he limitat a escriure. He treballat en diversos projectes que m’han atorgat una visió àmplia del món de la literatura i de la cultura, tant des del món editorial com també a peu de carrer. Entre aquestes activitats professionals destaquen: autora i coordinadora de material educatiu, lectora editorial, bibliotecària, traductora, dinamitzadora i coordinadora de diversos clubs de lectura, i docent de tallers d’escriptura.


Cornèlia Abril i l'ànima etèria

- Carmen Sanzsoto
Llicenciada per la Facultat de Belles Arts de Barcelona. El gruix de la meva obra reposa en la pintura, però faig incursions en altres disciplines, com ara gravats, esmalts, tapissos, intervencions en espais públics i ús de les noves tecnologies. En la meva producció, que podria definir-se com a expressionista, ètica i estètica avancen paral·leles, valorant color i forma, que utilitzo per desenvolupar un discurs sòlid i compromès amb la realitat que m’envolta. Participo en fires nacionals i internacionals d’art, com ara Estampa de Madrid o la Fira de Xangai. He exposat en diversos llocs d’Espanya, a França, Itàlia, Portugal, Alemanya, Suècia, els Estats Units, països d’Amèrica Llatina i la Xina. També faig petites incursions en el món de la poesia.


El seu Blog: In QuestionCornèlia Abril i l'ànima romàntica

- Marta Pérez i SierraEstudió filología catalana y ha trabajado como profesora. Es coautora de libros de texto y de guías didácticas de lengua y literatura. Ha obtenido varios premios, por ejemplo, fue ganadora de los Juegos Florales de Gracia 1986 y del Premio Radio Llinars 1988. El 2007 ganó el primer premio del Concurso de Relats Breves del TRAM. Su libro Sexe Mòbil Singular (SMS) tuvo mucho eco en los medios de comunicación, por ejemplo en Avui, El Periódico y La Vanguardia.
El 2010, Marta Pérez ganó el premio Jordi Pàmias por su poemario Dones d'heura que se publicó el año siguiente por Pagés editors.
Coordina la iniciativa interactiva «Il·lustra un poema de mps», donde 30 creativos plásticos ilustran poemas de su poemario Sexe Mòbil singular, SMS. La exposición de estas ilustraciones en diferentes espacios -bares, centros cívicos, escuelas de arte, etc.-, ha dado lugar a un vernissatge poético itinerante que todavía continúa. Otra compilación poética de varios autores en el que también ha colaborado es Autisme. Trenquem el silenci amb la poesia, impulsado desde el Proyecto Àgatha.3 El año 2015 editó M'he empassat la lluna (Viena), que quedó finalista del IV Premio Miquel Arimany de Poesía 2013.

Web de Marta Pérez i Sierra


Una dedicatòria divertida i entranyable


L'Olga Xirinacs no és només una autora de culte. És, i això la fa més gran, una persona de culte. Moltes gràcies, Olga, per aquests versets divertits que ens dediques!


A LES SENYORES DE LES LLETRES, ABANS NO MARXIN.
*
Tot menjant merengues
la Sílvia llegeix,
bon profit li facin,
que bé s'ho mereix.
***

Maria Cirera,
¿que no has vist el tigre
amb els ulls ben verds,
que et ve per darrere?
***

Montserrat Medalla,
lletres i més lletres,
la imaginació,
a tu mai no et falla.
***

Pepa Bagaria,
¿no t'agradaria
un saló amb tres gats
i una llibreria?
***

Mercè Bagaria,
si mires el mar
i en fossis la perla,
m'enamoraria.

***

Marta Pérez Sierra, 
boira de les fades,
airet de la serra,
lliri de les prades.
***

Matilde Nuri i Espona,
música de les esferes,
quan la llum ens abandona
i hi ha un silenci d'estrelles.
***

Carme Sanzsoto, pintora,
tota la llum als teus dits,
i els ulls que veuen alhora
el món i els cels infinits.
***


Olga Xirinacs