dissabte, de març 06, 2021

EL MOTOR DE LA FANTASIA

 Després d'uns quants dies de descans,les Cornèlies tornen a entrar en acció!

Gianni Rodari, en la seva Gramàtica de la Fantasia, ens endinsa en la introducció a l'art d'inventar històries.

Un dels meus exercicis preferits és l'anomenat "Binomi fantàstic". Serveix per fer galopar la imaginació, tot i que les Cornèlies mai no hem tingut cap problema perquè això passi.

I què és, el binomi fantàstic?—us preguntareu...

Doncs es tracta d'agafar dues paraules, així, a l'atzar, i proposar fer una història a partir d'aquestes dues paraules.  Així de fàcil.

La proposta, doncs, és aquesta.

Com buscaré les paraules? Com vulgui (en aquest cas, jo). I he decidit agafar el primer llibre que tingui a mà... ara mateix tinc a mà "L'herència", de Josep Pla, un llibre editat per Edicions Destino l'any 1981, ho dic perquè qui vulgui, si el té, pugui comprovar que no enganyo...




Buscaré la pàgina 6, que correspon al nombre del dia d'avui (dissabte,6 de març) i miraré la paraula nº 6  de la pàgina. Que acabarà sent la 7, perquè la 6 correspon a  la fitxa tècnica! (No hi havia comptat, jo!)


Doncs bé, la sisena paraula de la pàgina 7, és... MEDIOCRE

Ara toca buscar la segona paraula, per tal d'obtenir el binomi. Multiplicaré el nombre de la pàgina (6) per 3, que correspon al mes en curs (març). Sis per tres, divuit, si les matemàtiques no em fallen. Busco la pàgina 18 i miro la paraula número 12 (per no tornar a mirar la 6). És la paraula... DIFERENT.




Cornèlies, ja tenim el nostre binomi fantàstic!

Heu de construir un petit relat (petit, eh? com a molt, una pàgina de word) tenint en compte aquestes dues paraules:

                                                MEDIOCRE - DIFERENT

Aquestes dues paraules us han de servir de motor per començar a escriure. No cal ni que hi surtin, al relat, si no ho voleu! 

I encara, una altra proposta, a veure si hi ha algú que tingui ganes de participar...

Algú s'anima a fer el mateix que les Cornèlies, i enviar-nos el seu relat a través dels comentaris? De premi no n'hi ha, de moment, però depenent de la requesta, ens ho podríem plantejar...

Som-hi?