diumenge, de març 21, 2021

Dia mundial de la poesia

 

La meva ànima de Cornèlia  es força satisfeta que se'ns hagi invitat a l'espai d'escriptura que condueixo, a la Biblioteca Comarcal de Blanes, a participar en aquest esdeveniment anual que és el de recordar, lloar, parlar, fer sorgir de la terra, del poble... 

LA POESIA

Amb tota la il·lusió, amb els components de l'anomenat espai, vam dissenyar un acte per ser emès virtualment, donades les circumstàncies actuals amb la pandèmia. 

Val a dir que jo tenia pensada una activitat molt més agosarada, que no revelaré ara, però que, per motius, precisament de pandèmia, no s'hauria pogut fer. I no ho revelaré ara, perquè me la reservo, si a la Biblioteca Comarcal tenen a bé tornar a comptar amb mi —i amb l'espai d'escriptura—l'any que ve, comptant que les circumstàncies ens siguin favorables.

A l'últim moment vam poder aplegar vint persones (entre públic i participants) i vam estendre una mica més l'activitat, parlant dels poemes que, de petits,  a cadascú de nosaltres ens havien provocat més ganes de llegir poemes. Vull dir, en viu i en directe! Però va ser molt a última hora, per això vam decidir passar els videos que havíem preparat.

Gràcies, doncs, a les persones implicades, des de la Biblioteca Comarcal de Blanes: Gemma Ciuró, Anna Rosa Bou, Montse

Els participants de l'espai s'hi han implicat no solament a nivell d'escriptura i de poesia, sinó a nivell emocional: Josep Alum, Eva Ariza, , Joana Arenas, Núria Baldrich, Rosa Eritjà

Hi ha hagut tres poetes convidats: Joan Adell Àlvarez, Judit Ascanio Ariza i Matilde Nuri i Espona.

Tant de bo haguéssim pogut convidar-ne molts més (de Blanes i de fora de Blanes), però quan hi ha limitacions, ens hem de cenyir a les normes, faltaria més! I nosaltres, tots plegats,  som molt disciplinats!

Aquest any, el poema per al Dia de la Poesia, és el de Felícia Fuster: No em despulleu.

És preciós que la poesia sorgeixi, com la primavera, des de l'arrel del poble!

MONTSE MEDALLA,  per Cornèlia Abril

GAUDIU DELS VIDEOS!

Presentació:

https://www.youtube.com/watch?v=ZZXOnCLCKm4&t=28s

Poetes convidats:

https://www.youtube.com/watch?v=UEd_Wed8xqI

Poemes  de poetes que ens agraden i poemes nostres

https://www.youtube.com/watch?v=p-1Q6ITiElE