dilluns, de març 08, 2021

Ha nascut una estrella


El motor de la fantasia-1


Ha nascut una estrella

 

La Meritxell s’ha empolainat com quan, de petita, la feien mudar-se per anar a missa, i després, anar amb la família a fer el vermut. Es mira i es remira i es pregunta si cal, tanta faramalla. Però es respon que sí. L’esdeveniment s’ho val.


D’aquí a un parell d’hores estarà debutant al teatre del poble, fent una de les coses que més li agrada: cantar.


Havia treballat amb el grup habitual del poble, fent Els Pastorets, fins i tot havien fet alguna obreta de teatre fàcil, sainets, i coses així, que a ella li semblaven d’absoluta mediocritat. O potser era que el mediocre era el director del grup, que no en tenia ni idea. Un senyor ja gran, que no veia avançar el món i demanava als improvisats actors i actrius les mateixes coses que se’ls devien demanar fa cent anys, quan l’àvia de la Meritxell feia de verge Maria a Els Pastorets, limitant-se a agafar ben fort un nino de goma i a posar els ulls en blanc, mirant al cel. 


El dia en què la pròpia Meritxell va fer de verge Maria, va demanar que li deixessin tenir un nadó de veritat. El director va posar el crit al cel i tot el de dalt va baixar a baix. Ella va renunciar a fer de verge i va demanar el paper d’àngel anunciador de l’esdeveniment, cantant un Al·leluia tan reeixit, que tothom li va aconsellar que deixés el teatre i es dediqués a cantar.


Així doncs, avui és el gran dia, per ella. El que no sap la gent, que potser s’esperen un recital de cançoneta lleugera, és que el que ella canta és  del tot diferent. 


El que la gent es trobarà  és un concert on oferirà, acompanyada al piano per la seva professora de cant, un dels millors repertoris d’àries operístiques, escollides amb cura, per demostrar a tothom que, a Rocatitiua dels Apis ha nascut una estrella. 


Una estrella diferent, evidentment!



MONTSERRAT MEDALLA

per Cornèlia Abril


1 comentari:

Manuel Adlert Arcos ha dit...

Què bonic el joc i el relat resultant ..... m'ha agradat