dijous, 3 de març de 2016

Ànimes felines: Edward Gorey

Quan busques imatges a Google d'Ernest Hemingway i gats sempre se'n cola una que qualsevol podria pensar que és una imatge de l'autor fent la migdiada amb uns quants dels seus gatets al voltant. Però no, no és Ernest Hemingway, és Edward Gorey!


Escriptor i il·lustrador d'històries podríem dir una mica obscures, anomenava el seu treball com a "literary nonsense".

No va ser mai un autor massa famós o conegut però sempre va destacar per la singularitat i originalitat del seu treball.

L'Edward pensava que era interessant "compartir la casa amb un grup de gent que veu, escolta i pensa d'una manera infinitament diferent a la teva". Quan deia "gent" en realitat es referia als seus gats, és clar.

Un dels seus temes favorits per dibuixar eren els felins dels quals sempre va intentar capturar els seus moviments sobre el paper. "Es mouen just a l'instant que decideixo fer un esbós. Fins i tot quan s'hi han passat hores en un estat gairebé comatós".

Dancing Cats and Neglected Murderesses és una col·lecció d'il·lustracions amb text que mostren a gats i dones en actituds "extravagants".

En aquesta secció de Pinterest podeu gaudir d'una bona sèrie d'aquests dibuixos:

Edward Gorey cats

Si us interessa saber més sobre Gorey, aquest article que m'ha servit de font d'informació és fantàstic!

Edward Gorey, el amante de los gatos que pensaba en blanco y negroI us deixo amb un dels seus dibuixos més coneguts. Gats, llibres...la vida és dolça! No hi esteu d'acord?


    

                                                                                               


                                                                                                                               

3 comentaris:

 1. interessant! a mi em sembla molt millor el senyor Gorey que el seu semblant Ernest, tan cregudet i al final va haver d'acabar pel broc gros... en fi, 'life is sweet' i ho celebro aquí, ara, amb tu i els lectors d'aquest espai felí
  .

  ResponSuprimeix
 2. que gran, en Gorey, diuen que va inspirar en Tim Burton dels inicis, oi?

  ResponSuprimeix
 3. que gran, en Gorey, diuen que va inspirar en Tim Burton dels inicis, oi?

  ResponSuprimeix