divendres, de març 29, 2024

MARIA ALADERN SAGRERA - fragment

 

MIRACLES DE L’AMOR - fragment

    Era una nina d’edat indefinida. Estirada en una gandula a l’ombra d’una olivera vella, atreia les mirades encuriosides d’estiuejants i veïns que preníem la fresca. Duia un vestit fi, de colors pàl·lids, calçava sandàlies amb tiretes i li encantaven les ungles pintades de vermell. Era tan prima que semblava que s’havia de trencar. Al seu costat un home es desfeia per atendre-la. No podria ser el fill, però tampoc semblava que fossin parella.

    Es va presentar com a Jean-Paul Moreau i, orgullós, ens va contar que se n’havia enamorat veient-la ballar amb el seu marit en una sala de festes del Marroc.




BIOGRAFIA BREU

Soc filla de pescadors i neta de pagesos. Dos àmbits que han permès introduir-me en les arrels d’uns personatges genuïns, de narracions costumistes a partir del mar i de la terra i de les petites i grans històries de cada dia.

Va ser en jubilar-me, després d’una vida dedicada al comerç i d’haver seguit uns cursos d’escriptura a l’Ateneu Barcelonès, quan em vaig dedicar a escriure. He publicat cinc llibres: Camins d’arrels i Escales amunt, novel·les guanyadores del IV i del IX certamen Paraules a Icària, El bram de l’aigua, L’hoste inesperat i La nissaga dels O’Doyle.

Amb el grup literari Cornèlia Abril, integrat per dones escriptores, participo en el llibre Micros i amb els relats La casa de la Fernanda Valdés a Marques de Trinxera i Miracles de l’amor en el llibre cinquè.