divendres, d’octubre 04, 2024

LA TRUCADA - 5

 

Ha entrat amb la seva clau. Mai gosa fer-ho. Sempre pica al timbre primer. Des que va marxar per anar a viure amb l’Arnau, va tenir clar que quan anés a casa dels pares, havia de picar abans d’entrar. Però aquest matí, en veure que el pare no arribava a buscar a la nena per dur-la a l’escola, i després de trucar al mòbil de tots dos vàries vegades, sense obtenir resposta, l’ha portada ella mateixa. Mentrestant, els nervis se li anaven posant al pit i els mals pensaments al cap. Per això, ha trucat a la feina dient que arribaria tard. Tard! Més li valdria haver dit que no arribaria.

Pel camí d’anada a casa dels pares, un cotxe li ha frenat de cop i sense tenir temps de reaccionar, l’ha envestit, provocant tot un seguit d’improperis procedents del propietari excessivament emprenyat, del cotxe abastat.

Ha arribat amb el fetge a la boca, després d’arreglar els papers per l’assegurança, amb l’ajuda d’un policia fora de servei, que anava darrere d’ella i que segons ell, l’experiència, l’ha fet frenar a temps. Perquè els accidents en cadena passen quan la gent es distreu al volant i bla, bla, bla. Sense adonar-se’n i amb tot el que tenia a sobre, s’ha trobat lidiant amb un malcarat i amb un prepotent alhora.

No volies caldo? Té, dues tasses!

En travessar el vestíbul, el primer que ha vist a la taula del menjador, han estat les dues ampolles; una de cava buida i una altra de bourbon amb quatre dits, dos gots grapejats i bruts, restes de xocolata i maduixes en un bol tombat i la llum de la làmpada de peu encesa. Se n’ha anat de dret a l’habitació i en obrir la porta, els ha vist allà, entortolligats i dormint la mona del que semblava havia estat una nit mogudeta.

S’ha quedat palplantada als peus del llit, amb la ràbia pujant-li gola amunt. I pensar que ha estat a punt d’un atac de cor creient que els havia passat alguna cosa greu! De sobte, la Paquita obre els ulls i la veu. De mica en mica i sense dir res, sacseja a en Miquel que l’abraça volent fer-li petons, mig adormit encara. La Paquita se’n desfà i es lleva mirant fixament la vena inflada del coll de la seva filla i, dissimulant un glop amarg i un mareig terrible, li diu tímidament:

──Nena, passa carinyo. Prepararé unes infusions de passiflora que vaig comprar al súper, i que m’han dit que son oli en un llum per l’estrès i l’ansietat.