dijous, de juliol 13, 2023

Converses veïnals





imatge de google

CONVERSES VEÏNALS 

A les quatre de la tarda una brisa suau empeny el matalàs inflable que es mou per la piscina, lleuger, sense passatger o passatgera que el dirigeixi. La gossa se’l mira i de tant en tant remena la cua amb recel. Roman sola com quasi sempre, esperant l’arribada d’uns amos massa atrafegats amb les seves coses. 

A la casa del costat esquerre, dues congèneres borden per cridar la seva atenció. És un bon moment per mantenir un debat caní, al qual se n’hi afegeix un tercer que viu a l’altre cantó del carrer. Aquest, contràriament a la gosseta de la piscina solitària, viu amb un amo que no surt mai, enfeinat sempre en construir parets i escales de totes mides que no porten enlloc.

A la casa del cantó dret, dues feres enfilades a la paret de rocalla, es manifesten amb uns lladrucs llarguíssims seguits d’uns altres de curts i intermitents que profereix el gos minúscul del balcó. Comparteixen habitatge, que no hàbitat. Se l’haurien cruspit, pobre.

Avui, el debat, gira entorn a la política en el mon dels humans i de si ha estat bona idea convocar eleccions en ple estiu. 

Els quatre gats que proven de fer la migdiada, es neguitegen indignats per la bordadissa. 


Eva Ariza, per Cornèlia Abril