diumenge, de febrer 04, 2018

Veu i guitarra

Biblioteca Municipal de Santa Eulàlia de Ronçana
Cicle de Música Clàssica
Músics- La fàbrica de lied i Jaume Torrent
Franz Schubert : Viatge d’hivern
Alfred Rodríguez Picó
Teloners - Escola de Música Vall del Tenes
Sonata n.5 de J-X Lefèvre.





Son les 20.00 del vespre, divendres i Alfred Rodríguez Picó demana als assistents al concert: ‘desconnecteu de la vostra jornada laboral, canviem de xip, no hi ha mòbils, ni twits, ni res de tot això perquè som al segle XIX , fa un fred que ho glaça tot i el nostre caminant comença el seu viatge d’hivern…’ 

Iniciem així un  recorregut múltiple però en cap cas enduts pel fred: serà a través del silenci, de la guitarra, de la veu, de la sensibilitat schubertiana i del descobriment d'una manifestació artística delicada i singular. Anem de la mà del  tenor Jordi Mas, ideòleg de La fàbrica de lied, i del compositor i intèrpret Jaume Torrent, guitarrista, qui ha adaptat a la guitarra l’obra de Franz Schubert escrita per a piano i que li ha valgut admiració i reconeixement a nivell internacional.


Escolteu, gaudiu: El Til·ler




El ‘maestro’ Jaume Torrent diu: ‘jo, com a guitarrista, gaudeixo tocant aquestes peces perquè inviten a la implicació emocional’.  Necessitem i agraïm poder viure aquest instants de comunió amb la música en directe. El tàndem Jaume Torrent - Jordi Mas excel·leix. Des de les primeres notes musicals notem com se’ns emporta la poètica que caracteritza la música de Schubert, emoció pura i viva. 





Gràcies!
.

7 comentaris:

Montse ha dit...

Gràcies, ànima Cornèlia, per compartir aquesta vivència amb nosaltres. En aquests temps convulsos, per molt fred que faci, encara que se'ns glacin els cors, sempre ens quedarà la música!

... i escaig ha dit...

sobretot, aquesta música
;)

Montse ha dit...

Sobretot, aquesta!

Olga Xirinacs ha dit...

Ja fa molts anys vaig fer la traducció al català, per al programa, d'aquests lieder, que interpretaven divinament una parella de cantants.
Actualíssim el tema.

Silvia ha dit...

Mercès per aquesta Reanimació en la forma artística que tots els cors poden entendre, la música. Ben retornada C.A.

Montse ha dit...

Olga, jo coneixia Schubert una mica, sobretot, les seves obres més populars (Serenade, Ave Maria, els impromptus...) però com més el conec més em fascina. He tardat, però ja saps tu que mai no és tard per adquirir nous coneixements!

Montse ha dit...

Hola Sílvia, jo dic el mateix. Un boon retorn, una bona manera de recomençar: la cultura mai no fa nosa! al contrari!!!