divendres, de maig 10, 2024

11 de maig i l'Olga Xirinacs

11 de maig. És l'aniversari d'Olga Xirinacs: per molts anys!

Les integrants del grup literari Cornèlia Abril voldríem agrair-li, avui, dos pròlegs escrits per als llibres He d'anar-me'n i Si es fa fosc, la frase d'introducció del tercer llibre I, tanmateix, va ser una nena, i la il·lustració de coberta feta a mida per a Marques de TrinxeraAmb la generositat que la caracteritza. Ella és així. Li desitgem que per molts anys continuï escrivint. I que per molts anys nosaltres puguem llegir els seus llibres.

 

Fragment pròleg He d'anar-me'n

(...) La literatura, per mi, és el plaer de jugar amb les lletres; la combinació tan variada que es pot aconseguir amb les paraules, això sí, sempre al servei d'un tema, d'un argument que ha de ser expressat de la manera més efectiva.


Fragment pròleg Si es fa fosc

(...) Cal tenir present que, en l'art, el gravat pot ser acolorit, sí, però l'atracció dels suggeriments fa valorar traços en definició del gris al negre, de sanguines en gradació de rosat fins a granat vinós, de tot allò que expressa volum i força amb un estil divers i propi però sense la violència feridora del dia.(...) Cada relat canvia de color i de percepció segons el lloc on és llegit. Seria interessant, per als lectors curiosos, saber els efectes de cada lectura segons els llocs i els estats anímics.

 

Frase introductòria del llibre I, tanmateix, va ser una nena.

L'amor, un lloc, un estat. 

"Quan s'aconsegueix la llibertat del pensament i es deixa anar amb tota força i amplitud, trobem dos elements que enlloc més que en aquest espai sense nom serem capaços de veure: la bondat i la bellesa."


Il·lustració de coberta i pàgines interiors: Incendi per a Marques de Trinxera