dimarts, 20 de novembre de 2018

Per la bocaResultat d'imatges de dulce maria loynaz frases


Diu la veu popular que hi ha una manera força fiable de conèixer a les persones i és tenint en compte com es guanyen la vida. És a dir, d'on treuen el sou. Això, que és ben senzill d'entendre, explica les circumstàncies que no s'entenen o que ens cansem de dir i repetir que no entenem. Per què? Si un bocamoll, bocadur, bocatort, bocabadat, bocaterrós, bocamàniga sempre ens ha de deixar bocassa!

On és la baula que no sabem col·locar? A les xarxes socials trobem videos pensats i dissenyats per ajudar-nos a prendre consciència dels mals que ens afecten al món: violència de gènere, mediambient, relacions humanes i altres de similars. Però, no costa gaire arribar a deduir que un maltractador no canviarà d'actitud si escolta els arguments d'uns figurants, o una indústria no deixarà de vessar líquids contaminants a la llera del riu si li mostren imatges de bellesa estàtica, o una parella no començarà a tractar-se amb respecte si llegeix dos o tres versos lírics.

Malgrat aquesta limitació, que és estructural, és bo fer palesa l'evidència, el bon gust, la poesia, i deixar clar que els éssers humans vivim en una casa i els gossos en una caseta al jardí. Excepte quan la perversió fa girar les tornes. 

1 comentari:

  1. Em sap greu, però el comentari llarguíssim que he fet, no s'ha guardat... tinc problemes amb el Safari i he d'entrar aquí amb l'Opera. Venia a dir que tenim molt mala peça al teler, perquè hi ha moltes coses apreses que hauríem de desaprendre, moltes equivocacions que són repeticions d'equivocacions històriques. I no n'hem après. I també deia que es fa molt difícil intentar educar qui no vol ser educat. Començant per qui s'enorgulleix -per posar un exemple- de parlar una sola lengua, despreciant totes les altres. O qui està molt content de ser home i no dona... atenent a prejudicis apresos d'una manera barroera i sense fonament. El que deia: mala peça al teler! Malgrat tot, cal intentar-ho, és evident que sí! I mirar al futur, tenint en consideració el passat.

    ResponElimina