dissabte, de novembre 07, 2015

Cornèlia Abril i l'ànima etèria al blog La vida breu

Cornèlia Abril i l'ànima etèria

Ja us ho havia dit, oi, que Cornèlia Abril té vuit ànimes? M’agradaria que tinguéssiu l’oportunitat de conèixer-les totes una a una. 


         Cornèlia Abril segons Carmen Sanzsoto

Carmen Sanzsoto és l’ànima etèria de Cornèlia, la que traspua art per tots els porus de la pell. Amb una vitalitat extraordinària, pinta, fa tapissos, esmalts, gravats..., perquè necessita explorar nous camins i trobar noves formes d’expressió. Va d’una banda a l’altra d’aquest món globalitzat, un món que se li està quedant petit perquè la seva obra s’exposa en diferents indrets del planeta. Acostuma a parlar poc i a observar molt, tal com fan els savis. Diria que observa tothora i es queda amb el detall més nimi i després el plasma al llenç atorgant-li la importància que li correspon i que a la majoria ens hauria passat desapercebuda.
Quan li pregunten per la seva obra, la defineix d’aquesta manera:  construir, destruir, silenci, suspensió, emoció, proposar, disposar, el qüestionable, l’inqüestionable, dins, fora, l’abstracció, el pensament. Assegura que les seves pintures estan plenes de frases tan difícils de comprendre com difícil és d’entendre l’ànima humana. Es refereix a la seva ànima etèria dient que és un gran pinzell i que la brevetat és el seu destí. I aprofita la brevetat que concedeix un poema per expressar allò que pensa:


Una paraula amiga que no obliga,
 que en els somnis t’estova i t’acompanya,
és com un quadre ple de matisos
per poder-los llegir amb l'ànima.



El blog La vida breu:  CLICA AQUÍ