dissabte, de maig 20, 2017

Aquella feina que no es veu

Estem acostumats a sentir, llegir, veure... 

Pròximament (a les sales de cinema)

La prèvia (abans d'un partit de futbol important)

Sortirà el dia tal (quan ha de sortir un llibre d'un autor conegut) 

Però parlem poc d'aquella feina invisible però feixuga, per molt que es faci amb tota la dedicació, cercant disponibilitats que no sempre es tenen i, per damunt de tot, amb il·lusió compartida.

Ja fa mesos que Cornèli aAbril en pes treballa per presentar en societat el seu segon fill, el seu segon llibre Si es fa fosc

Ja fa mesos que  en parlem amb familiars i amics, que ho anunciem a través dels pocs mitjans de comunicació que ens fan costat,  com  Ràdio Manresa , a qui agraim que ens donés la possibilitat de parlar-ne, i a Regió7, per parlar de l'esdeveniment. Gràcies! Fa temps, també, que ho repetim a les xarxes socials, en fi, Cornèlia Abril no s'està mai quieta.

M'agradaria fer una constatació de fets: Cornèlia Abril va treballar moltíssim per poder presentar Si es fa fosc a Mas Guinardó, ja en vàrem fer una crònica en el seu dia.

Cornèlia Abril va treballar moltíssim per dur a terme "l'stage" a la Fira del llibre d'Artista + Sant Jordi. També en vàrem fer una crònica.

Cornèlia Abril està treballant moltíssim per fer, aquesta tarda, la presentació en societat de tota l'obra de Cornèlia Abril en pes: Si es fa fosc,  He d'anar-me'n, i els llibres que els seus membres han fet en solitari, més l'exposició de part de l'obra de la nostra "il·lustradora personal".

Cal que se sàpiga que darrere d'una presentació hi sol haver hores de feina de molts tipus: pensar, comparar, seleccionar, buscar, trobar, intentar obtenir, compartir, fer saber, assajar... tot el que anomeno és fruit d'una feina acurada, que ve després del "senzill" fet d'escriure una història i editar-la i publicar-la.

Cal que qui acaba comprant un llibre pel plaer de la seva lectura, tingui clar que els autors poc coneguts o molt coneguts, però no mediàtics,  dediquen/dediquem moltes hores a fer acurades preparacions per tal de compartir amb el  lector final les nostres inquietuds literàries, artístiques...

La "moda" actual, de titllar els lectors de "consumidors" no ens agrada. El quevolem és compartir cultura, viure-la, estimar-la i difondre-la!

Una mostra gràfica de la "prèvia" a la presentació, aquesta tarda, de l'obra literària i artística de Cornèlia Abril, al Museu de la Tècnica de Manresa, com ja sabeu, amb cata de vins i metres de pizza!


3 comentaris:

Silvia ha dit...

Tens rao, estimada Cornèlia. Darrera de qualsevol esdeveniment, per petit o local que sigui, hi ha qui el pensa, el trama, l'executa- com pot...- Feina n'hi ha, sí, Però, és una "feina" que es fa de grat, amb gent que la vol fer bé, amb la il.lusió que sigui acceptable i fins que brilli...ahir, al Museu de la Tècnica, vam trevallar, sí, però també vam exercitar el cos i la ment, vam riure molt, ens vam retrobar amb persones que feia temps no veiem...vam vendre alguns llibres...la cordialitat va imperar. Moltes gràcies per aquest post verídic i bonic...una abraçada.

... i escaig ha dit...

al fet cultural no se li hauria d'escatimar el gaudi: que a més d'il·lustrar i encendre lluns, ens ofereixi una sensació plaent
ahir la pizza era artesana, elaborada amb productes propis de la sèquia i cuita al forn de llenya: això també és un component que no hauríem de perdre de vista: coherència

endavant
.

Olga Xirinacs ha dit...

Em sembla que seria molt difícil quantificar les hores dedicades a escriure un llibre concret. Perquè, ¿quan neix la idea? ¿Quan la posem en pràctica? ¿Quant de temps dediquem a la documentació necessària? ¿Quant a escriure'l, gràficament, vull dir? ¿Quant a repassar-lo i corregir-lo?
Malgrat tot, no ens cansem mai, perquè els cansats fan la feina, diu la saviesa popular.