dimecres, d’abril 26, 2017

Diada de Sant Jordi

Deia Sílvia Armangué, a l'entrada anterior:

"El Cavaller i la Princesa deuen ser a un parc d'atraccions xulo, o caminant per aquest país que Déu ens ha donat, per les Guilleries, o a la Garrotxa, al riu Calders, a santa Coloma de Farners; hi ha tants llocs bonics.

El Dragó i la Rosa s'ostatgen, aquests dies, a casa meva. I potser a casa vostra també."

I afegeix Cornèlia Abril, des del mateix balconet al món virtual i real:

Fóra bo, que el Cavaller i la Princesa haguessin pogut passejar pel parc d'atraccions i pels molts i bonics raconets del país que Déu ens ha donat.


I també hauria estat molt bé, si és que no ho van acabar fent, que m'ensumo que sí,que el mateix dia de Sant Jordi haguessin anat, tot passejant, cap a la plaça de Sant Just, petita i acollidora, on es van instal·lar les paradetes que des de dijous, havien estat situades al centre cívic Pati Llimona.


Ja des de bon matí s'hi respirava aquell ambient de terra avesada a la cultura del llibre i de la rosa. 



Quin goig, regalar o regalar-se un llibre, o uns quants! i quina alegria, rebre o regalar una rosa, en un dia que a molts els agrada convertir en festiu, encara que no caigui en diumenge!



L'escalforeta del sol ens va seduir de bon matí i es va quedar entre nosaltres fins més enllà del migdia, per fer-nos companyia entre perfum de roses, olor de llibres i essències d'art en formats petits, i potser una mica més grans, depenent de cada artista.

Ens van venir a veure amics, familiars, i també persones anònimes que s'apartaven una mica del gruix de grans editorials, alguns d'ells, potser per agafar una alenada d'aquell aire assolellat que ens acompanyava a la plaça.


Les ànimes de Cornèlia Abril es van desplegar, en diversos moments del dia, a visitar altres parades on hi tenien obra, per poder signar els seus llibres als futurs lectors que els/ens feien el regal de comprar els seus/nostres llibres. 




Una diada memorable, en la qual, amb l'harmonia compartida, vam gaudir nosaltres, Cornèlia Abril, la resta d'artistes que exposaven i, com no, el públic que ens visità, content de celebrar, com el dragonet Francis, l'entrada de la primavera en tota la seva esplendor.

Sant Jordi sempre fa olor de diumenge. I té els colors nous de la renovació de la vida.

-Montserrat Medalla


4 comentaris:

Olga Xirinacs ha dit...

Quin goig, en llibre en blau, més blau que la meva mar, més que el cel, per on naveguen Cornèlies de colors inspirant lectors a comprar el llibre que conté les històries més interessants.
Racons preciosos, gent amable, quina sort tenir-los a prop.

Silvia ha dit...

Olga, va ser molt bonic. Hi havia artistes de petits llibres preciosos, gossos, un sol que no ens va deixar en tot el matí. Faltaves tu, però allà on hi anem amb llibres et portem, a les pàgines, i al cor. Una abraçada molt gran.

... i escaig ha dit...

el Barri Gòtic de Barcelona té uns racons preciosos, i nosaltres hem passejat aquests dies per uns carrerons estrets i de pedra, molt bonics, i tot gràcies a la fira, una altra manera de tenir presència a la ciutat, potser tranquil·la o més artística que comercial; la Plaça Sant Just era plena de pintors, dibuixants, autors de peces úniques i això ens remet al concepte d'unicitat en art

les Cornèlies i els colors, tal com es veu a la icona d'aquesta dona polièdrica
gràcies, estimada Olga, i sí que és una sort!
.

Montse ha dit...

Va ser molt gratificant, Olga, i no parlo de vendes, sinó de sentiments!