diumenge, d’abril 02, 2017

BLUES & WORDS

El passat 24 de març, Cornèlia Abril va participar en un acte, a l'Ateneu Arenyenc d'Arenys de Mar per celebrar l'entrada de la primavera, a base de blues i paraules.



La nostra pintora, Carmen Sanzsoto, ha fet aquest resum de l’acte celebrat a Arenys la semana pasada, Blues&Words, amb el suport de l’Ateneu Arenyenc i el grup musical Departament d’Essència de Trementina, amb la poeta Teresa d’Arenys com a convidada especial:

 “A finales de marzo, rodeada de mujeres maravillosas, mujeres luchadoras, mujeres que se superan día a día y entre las cuales me permiten estar, hace una semana llevábamos a cabo una bonita fiesta de primavera en el Ateneu d'Arenys, con la poeta Teresa d'Arenys y amenizada por el grupo Departament d'Essència de Trementina, y cuando aun resuena el eco de la misma ya estamos preparando la siguiente”.

Ben poca cosa podem afegir, llevat que malgrat el mal temps, tot va anar bé. Va ploure tot el dia, i a la tarda, amb molta força. Tant, com per desanimar molta gent. Tot i així,  l’assistència a l’acte va ser força reeixida, la qual cosa ens va deixar constància, una vegada més, que a la gent, així, en general, li agraden els actes culturals, s’ho passa bé i hi participa amb entusiasme.


Presentació, per part d'Anna Riera (a baix) i Montse Medalla (a dalt)


Blues, amb Essència de Trementina. Val a dir que les paraules i el ritme formen un bon tàndem! Tothom en va gaudir força. Gràcies de nou, des d'aquest blog, Pere Planells, Francesc Sànchez i David Estrada, per la vostra interessant col·laboració.






Presentació de la nostra convidada, Teresa d’Arenys, poeta reconeguda, amb una extensa obra, de qui ens vam endur un molt bon record i, esperem, una bonica amistat. Aquesta presentació es va fer en forma de lectura d’alguns dels seus poemes per part de Cornèlia Abril, així com una entrevista , feta també per les components del grup literari, a través de la qual vam poder conèixer alguna cosa més de Teresa, a qui agraim profundament la seva participació.

A la foto, Mercè Bagaria, llegint un poema de Teresa. 




Sílvia Armangué, entrevistant Teresa.



En una segona part, i després d'escoltar un altre blues, cada ànima de Cornèlia Abril es va expressar a la seva manera. Ja fos explicant com és la seva ànima, ja fos llegint un fragment d'un dels seus relats, o parlant dels perquès de l'escriptura, de la lectura, de la literatura!

A la foto, Pepa Bagaria, descrivint la seva ànima felina.


Matilde Nuri, parlant-nos, a través de "Negació". de la dificultat de dir no, la dificultat d'aprendre a dir no i la dificultat d'haver d'aprendre a dir no.




Carmen Sanzsoto, llegint el seu poema "Ser silencio en el silencio".

Com ja hem comentat, l'assistència de públic va ser bona, tot i el mal temps. A la foto, una perspectiva de la bonica sala que ens va acollir:


Vam acabar amb la recomanació d'estar ben atents, perquè pròximament sortirà un nou llibre de Cornèlia Abril: Si es fa fosc.

Però mentrestant, el públic va tenir la possibilitat d' adquirir, si li venia de gust, el primer llibre, He d'anar-me'n,o el poemari de Teresa d'Arenys, entre d'altres llibres publicats per algunes de les components del grup literari.

En Pau, envoltat de llibres.

No en va, Blues&Words fou un trobada amb música i literatura, per celebrar l'entrada de la primavera!

Bona primavera a tothom!

4 comentaris:

Silvia ha dit...

Una crònica bonica per a un acte engrescador. Conèixer la Teresa d'Arenys i acostar-nos a la seva obra poètica va ser una troballa i un goig. El Departament de Trementina hi va posar la música, Cornèlia Abril, la veu. Gràcies a tots per participar amb tant d'entusiasme!

... i escaig ha dit...

dir pluja és quedar-se curt perquè allò va ser una ruixada d'aigua des de tot arreu i per a tot arreu, buf, era un perill a la carretera,
i sí, mig centenar de valents asseguraven l'ambient propici: res no passava per atzar, sinó per interès i gaudi

amb el meu 'Negació' dic
la dificultat de dir no
la dificultat d'aprendre a dir no
la dificultat d'haver d'aprendre a dir no


gràcies!

Cornèlia Abril ha dit...

Ja està canviat! De res ;)

Cornèlia Abril ha dit...

Cert, crec que l'entusiasme hi va ser per part de tothom i també crec que Teresa es va sorprendre amb nosaltres, tan com nosaltres amb ella :)