dissabte, de març 19, 2016

La poètica i Cornèlia Abril

Laura Basagaña va definir molt bé un tret característic de la creativitat de Cornèlia Abril '...sense defugir -només faltaria!- el sentit de l'humor, la tendresa o el contacte sedós amb la poesia, que són guaridors';  ho va escriure a Llavor Cultural, parlant del llibre 'He d'anar-me'n' en l'article Cornèlia Abril, el conflicte com a punt de partida.


La vinculació de les vuit autores del grup amb la poesia respon a diferents graus d'intensitat i a una dedicació variable, però cadascuna de nosaltres participem del fet poètic, com no podria ser d'una altra manera, assumida la poesia en el sentit de comunió amb el misteri de la vida.

Aquesta setmana, hem publicat en el blog set poemes, un per autora, (una Cornèlia Abril segueix en excedència, fent de mare del seu bebè) per celebrar el dia de la poesia catalana a Internet.

Dijous, dia 17,  Marta Pérez i Sierra i Matilde Nuri participaven en els actes que l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana programa dins els actes de la dona, amb el RECITAL AUDIOVISUAL - presentació del llibre de poesia 'M'he empassat la lluna', de Marta Pérez i Sierra.

Avui, dia 19, Sílvia Armangué i Jorba serà a ArtAparador, a Manresa, llegint poemes de la seva autoria i també d'altres autors. 

Dilluns 21, dia Mundial de la Poesia, celebrarem el fet poètic amb Olga Xirinacs. 

I per acabar aquest mes de març, marcat per l'accent poètic i femení, el dia 30 preparem una festa literària-poètica a Pallejà, encara dins el marc de les festes de la dona. Carmen Sanzsoto, la nostra artista del pinzell, que és en acció poètica continua, sortejarà entre el públic assistent una de les seves composicions pictòriques.


2 comentaris:

Montse ha dit...

Quina vitalitat, la Cornèlia Abril!

Silvia Armangué ha dit...

Jo vull números del sorteig!