divendres, de febrer 19, 2016

Avui parlaré de mi

Sí, avui vull parlar de mi. Vull dir que estic contenta i cansada. Porto unes quantes presentacions aquí i allà, vuit en total, i encara en queda alguna. Sempre m'han acollit bé, i he sentit eufória, i a voltes, una mica de pànic d'haver d'explicar de qué va el llibre, de qué vaig jo. La veritat és que no vaig de gaire res. Tinc moltes veus a dins, molts pensaments, idees, projectes. Vull escriure. He d'escriure totes aquestes coses que porto, les vull explicar. explicar-me-les a mi mateixa, explicar-les a qui les vulgui sentir. La vida va passant, per sobre meu, al meu costat, a través de mi. Un amic escriptor, Eduard López Mercadé, va contar d'un amic seu que deia, llegiu Séneca, llegiu als antics, als únics, als pares; i llenceu tot l'altre. Aixì pensava ell. Però no nosaltres. Seguim llegint molt i de tot. És que, saps, és ara que hi som. És nostre, l'espai que ocupem. L'espai del nostre cos, dels nostres petits escrits. Ara és la nostra hora: ens toca, ens toca viure i escriure.

A Papers, de Manresa, hi havia tooot de llibres meus a l'aparador, avui. I una nina al mig que deia Adéu, o Benvingut, o Ei, anem a fer una birra. Obra de Joan lluis Sagués, que és un poeta revolucionari que vol treure la ciutat del seu entorpiment de fred amb música, llibres, pintures, poemes pintats als vidres. Jo penso que la nina diu He d'anar-me'n, com el títol del meu llibre, i també diu Tornaré, tota xula. Sí, vull tornar. Volem tornar. Amb més históries i contes. Les meves ànimes i jo ja estem escrivint tot de lletres noves, amb il.lusió i ganes i força. Som ànimes inquietes i voluntarioses. Per aixó parlo de nosaltres. Parlo de mi.

Barry Windsor-Smith, obra de

3 comentaris:

Oliva ha dit...

VIURE...ESCRIURE...LLEGIR... NO HI HA RES MILLOR.

Silvia ha dit...

Tota la raó, Oliva...tot i que escriure també cansa, almenys a mi- no per aburriment, sinó perquè s'hi ha de posar energia- llegir és deliciós, el súmmum. Gràcies per passar pel blog!

Montse ha dit...

Quin goig fa el llibre als aparadors de les llibreries!

Doncs sí: viure, escriure, llegir, pensar! això la fa feliç, a la Cornèlia!